Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Over ons

Stichting Jeugdhonk & Minimahoekje E.O. ? is er voor:

  • Mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen en daardoor echt de eindjes aan elkaar moeten knopen elke maand.
  • Mensen,Gezinnen,Jeugdige die iedere maand blij zijn als alle vaste lasten betaald zijn en heel weinig over houden.
  • Mensen,Gezinnen,Jeugdige die nooit iets extra’s kunnen doen en daardoor in een sociaal isolement dreigen te geraken.

Voor deze mensen wil Stichting Jeugdhonk & Minimahoekje E.O.

iets betekenen.  

Stichting Jeugdhonk & Minimahoekje E.O. 

 Minimahoekje Roosendaal is gestart in 2011 gestart , Jeugdhonk Roosendaal is gestart in 2014 gestart. als een idealistisch burger initiatief van Lucinda Konings en Johan Konings / van dijke , met het organiseren van tal van activiteiten voor mensen/gezinnen,jeugdige met een laag inkomen. Inmiddels slagen wij en onze vrijwilligers om een scala aan activiteiten (Pasen,Halloween,Sinterklaas,Speelgoed Actie Albertheijn ,Kerst,Braderie’s etc. etc, in Roosendaal te organiseren. 

Stichting Jeugdhonk & Minimahoekje E.O ? heeft bewezen een lange adem te hebben,en om in staat te zijn mensen op achterstand te vinden en te ondersteunen daar waar wij kunnen en activiteiten te ontwikkelen die een grote respons hebben en in staat te zijn telkens met nieuwe ideeën te komen en deze verder te ontwikkelen. Voorwaar een grote prestatie, gezien ook de beperkte middelen die wij als Stichting hebben en in der tijd hadden met Jeugdhonk & Minimahoekje Roosendaal. Veel gaat ”om niet”‘ en wordt in natura (spullen, eten,dagjes uit , werk en wils kracht en veel doorzettingsvermogen ) verkregen. Iedereen die met ons en onze vrijwilligers de activiteiten van de nu inmiddels Stichting in aanraking kom en is gekomen zal worden getroffen door het enthousiasme en de wilskracht van de initiatieven van de eigenaars en het beheer en de vrijwilligers als één hechte team overdonder worden omdat wij één voor één spreken met onze harte en onze ervaringen .

Doelgroep:

Kinderen en jongeren van ouders en hun ouders zelf die met weinig/geen geld rond moeten komen. Kinderen waarvan ouders naar de voeldselbank gaan of zelfs tussen wal en schip vallen en geen voedselbank krijgen .Dit alles doen wij voor de gezinnen, mensen ,jeugdige en de activiteiten voor de leeftijd 0 tot 18 jaar.

Naar aanleiding van het bovenstaande casus zijn wij aan de slag gegaan. Helaas is dit niet genoeg en bevredigend. Dus zijn wij aan de slag gegaan om Braderie’s te organiseren om te kijken of we van bovenaf iets in beweging kunnen zetten om de situatie van kinderen te verbeteren. Opgroeiende kinderen moeten positief de toekomst tegemoet kunnen zien en zo weinig mogelijk belast worden met grote mensen zorgen. Kinderen zijn op veel te vroege leeftijd bezig met overleven. Hierdoor word je een totaal ander kind, wat niet altijd erg hoeft te zijn maar zeer zeker niet de bedoeling is.

Per Dinsdag 04-12-2018 kunnen we iedereen mededelen dat we officieel naar stichting Jeugdhonk & Minimahoekje E.O. zijn gegaan met een hele mooie en sterke team van 8 beheerders en hebben ook nog een jeugdteam waar we met zijn alle mega trots op zijn want samen sta je sterk .

Met Vriendelijke Groet ,

Het beheer .

To Top